Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mindenkinek vannak fenntartásai az esszenciális illóolajokkal szemben!

Mindenkinek vannak fenntartásai az esszenciális illóolajokkal szemben!

Mindenkinek vannak fenntartásai az olajokkal szemben, nekem is voltak… smiley

Sokan tudjátok, hogy van nekünk egy „nagy” családtagunk. Kismadárnak hívják, és 700 kg körül mozog laugh Sajnos több negatív élmény is érte előző tulajdonosainál, így olyan szintű félelem alakult ki benne, hogy a lószállító mellett elvezetni is nehéz volt.

Amióta Nálunk van kétszer kellett a lakhelyét változtatni, de több órás próbálkozások után mindkétszer feladtuk a küzdelmet, inkább átlovagoltunk vele.

Néhány hete ismét menni kellett… Piliscsabáról Csobánkára már nem lovagolhattunk át… Ekkor már volt némi olajos tapasztalatom, de állatokon még sosem teszteltem. Bevallom több napos feszültség uralkodott rajtam és a húgomon is, hogy miként fogjuk feltenni őt a lószállítóra stresszmentesen, végre pozitív élménnyé alakítva számára az utazást!

Reggel elindultunk, egész napos hideg élelemmel készülve, fő a türelem. Csakis az ő tempóját követve, ha kell többször visszalépéssel, ismételve ott, ahol a félelmei kezdődnek. Férjem előkészítette az autót és a lószállítót, mi a húgommal pedig a lovat. Befásliztuk a lábát, és előkerült a YL Levendula olaja, amit nagyon lelkesen szimatolt tenyerünkből. Mint tudjuk, a Plus jelzésű olajok belsőleg is fogyaszthatók, gondoltam mi baj lehet.. pár csepp a lónak, hiszen sokkal nagyobb, mint én.  smiley  Tettem a szénára 5 cseppet, ízletesen elfogyasztotta. Húgom kezdett izgulni, félni, idegeskedni, így ő Young Living Stress Awayt kapott illatozni.

Előkészületek pipa, indultunk a szállító felé! El kellett haladunk mellette úgy, hogy a bokor és a szállító között az ő "csöpp teste" épphogy átfért. smileyHúgom legnagyobb meglepetésére, lehajtott fejjel, minden probléma nélkül megcsinálta! Maga volt számunkra a csoda, kicsi lépés, de nekünk hihetetlen. Megbeszéltük, nem siettetjük, ha ma nem sikerül, akkor majd holnap. Azért nekem volt még a zsebemben egy-egy olaj.  devil  Jól haladtunk, a levendula hatott, amikor nem voltunk a lószállító közelében, úgy viselkedett, mintha elbódítottuk volna.  laugh Tíz perc alatt első két lábával teljesen a rámpa tetejére állt, és hátsó két lábával is fellépett, azonban kezdett idegeskedni. Észrevettük, hogy előszeretettel szimatolta viszont Kitti nyakát, ahova a Stress Away került. Gyorsan előkaptuk, pár csepp a tenyerünkbe, hagytuk, hogy szaglássza. A fokozatosság elve alapján fel- le sétálgattunk, mindig egyre beljebb kerültünk. A választót teljesen kiakasztottuk, és minden „körnél” beljebb csúsztattuk!

A félelem úgy éreztem, megszűnt, így előkaptam az utolsó esszenciális illóolajat, a bátorság olaját, a Young Living Valort! Mindeközben fél óra telt el, iszonyat büszkék voltunk rá! Bevetettünk még egy cselt, beálltam a lószállító belsejébe szénával, répával és almával, és mindig kapott „jutalomfalatot", amikor besétált, és szépen álldogált. Hívtam a férjem, hogy gyere, lassan a feneke mögé csukhatod a merevítőt, indulhatunk! Azt hitte szórakozom, így még nyugodtan kávézott tovább… Újra hívtam, gyere, mert amint felcsukod a rámpát, mehetünk! Míg megérkezett, párszor felsétáltunk, hagytuk álldogálni, amíg bírta, majd levezettük. Odaért a férjem, megbeszéltük a stratégiát, nehogy most elhibázzuk, és kezdhessünk másnap mindent az elejétől! Minden a terv szerint alakult, felvezettük, kapta a répát, almát, szénahálót kötöttünk fel neki. Férjem gyorsan, de nagyon óvatosan betette mögé a merevítőt, ekkor megijedt Kismadár, bepánikolt, hiszen kimenni nem tudott! Ficánkolt volna, de nem nagyon tudott. Húgom is megijedt, mi történik, ha nem nyugszik meg.. Újra kapott szénát a bevált levendulával ízesítve. Két perc alatt megnyugodott. Eközben a rámpát becsukták, indulásra készen álltunk.

Senki nem gondolta, hogy másfél óra alatt teljes higgadtságban felsétál Kismadár a futóra. Volt, aki megsiratta, nem volt felkészülve rá, hogy ma elvisszük, nem gondolta, hogy sikerülni fog.

A férjem, annyit megjegyzett: "Hát.. valamit tényleg érnek"! - Ez tőle nagyon nagy szó!

Számomra ez olyan pozitív megerősítést adott, hogy az összes kételyem, bizalmatlanságom, fenntartásom szertefoszlott, és azóta mindenre van egy Young Living Esszenciális Illóolajom!

Neked melyik lesz az első? smiley